Издирват роднините на възрастна жена, изоставена в болница в Сливен

10:45, 18 яну 19 25 1237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен отправи призив към роднините на възрастна жена, приета за лечение в отделението по неврология, да си я приберат. Причината да се стигне до това, близките на жената да се издирват чрез медиите е, че никой не си вдига телефона и няма хора на посочения адрес. 

Всичко започва на 31 декември миналата година, когато синът на 67-годишната Ганка Вичева Иван Вичев я оставя в болницата за лечение, след като е получила инсулт, съобщи БНР. Шестнадесет дни след това, когато пациентката на Неврологичното отделение е стабилизирана и в състояние да бъде гледана във вкъщи няма кой да я прибере. След многократните опити от страна на болницата да намери роднините днес от лечебното заведение алармираха медиите. Началникът на отделението д-р Дина Кемалова описа ситуацията към момента.

"Жената има три деца, двама сина и една дъщеря, която е в чужбина. Не можехме да се свържем с тях, за да приберат майка си. Телефоните им бяха изключени, вкъщи не отварят. Социалните служби вдигат ръце, защото нямат законови права. То и ние нямаме законови права, каквото и да правим, но на нас ни се вменяват и социални функции."

Още един подобен случай изплува днес. Действието се развива отново в областната болница, но в отделението по белодробни заболявания. Там за лечение е оставена и забравена от своите роднини 80-годишна жена.

Кметът на Сливен Стефан Радев коментира, че непрекъснато общинските служители работят по подобни казуси. Той призова роднините на възрастните болни и безпомощни хора към човечност и съдействие

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама