Екшън в Сливен: Мъж се опита да прегази полицай

13:25, 22 яну 19 25 1681 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шокираща агресия срещу полицаи в Сливен. И в двата случая нападателите са употребили наркотици. Единият е направил опит да прегази униформен, а другият е нападнал полицай с нож и самоделна сабя. Разказ от първо лице на полицаите пред bTV.

И двата случая са от събота след обяд. При първия полицейски патрул се опитал да спре автомобил. Шофьорът не се подчинил на сигнал „Стоп”. Започнало преследване из целия град, при което се създали множество предпоставки за катастрофи, разказаха униформените.

''Автомобилът ускори своето движение и се опита да осуети полицейската проверка. Ние го последвахме почти из целия град. На оживени кръстовища създаваше съзнателно предпоставки за ПТП'', каза един от полицаите.

На едно от кръстовищата мъжът спрял на червен светофар. Отново обаче се опитал да избяга, блъскайки полицейската кола и опитвайки се да прегази един от униформените. Полицаят се оказал на земята и е с охлузни рани. Шофьорът вече е задържан, а направената проба за наркотици се оказала положителна.

При втория случай полицаи отишли да помогнат на свои колеги в сливенския квартал „Надежда”, където имало масов бой. Там мъж извадил нож и сабя срещу униформените. Един от полицаите му наредил да хвърли хладното оръжие, но той замахнал със сабята към него. Мъжът дори заплашил полицая, че ще отиде в дома му и ще го запали. След това обаче се подчинил и бил задържан. Направената проба за наркотици също се оказала положителна.

И за двата случая са образувани досъдебни производства. Мъжете са задържани за 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска постоянен арест.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама