Акцията на МВР за измамите с евросредства отново срещу Миньо Стайков?

15:06, 02 май 19 25 2200 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мащабна акция на Специализираната прокуратура, МВР и ДАНС тече от сутринта в пет града - София, Пловдив, Сливен, Карнобат и Бургас по разследване за измами с еврофондове. По непотвърдена информация акцията е по ново разследване срещу бизнесмена Миню Стайков.

Претърсван е и неговият домашен адрес, съобщава Нова телевизия.

Според неофициална информация активизирането на спецобвинението е заради изтичащия в неделя максимално допустим от закона осеммесечен срок за постоянно задържане на алкохолния бос. Твърди се, че пред това ще му бъдат повдигнато ново обвинение, което да мотивира оставането на Стайков под стража. Дали това е така, ще стане ясно на брифинг на прокуратурата в петък.

Миню Стайков остава в ареста

Проверката в офиса на Миню Стайков започна в 8 часа тази сутрин. Петима са униформените полицаи, които участват в акцията, с тях има и представители на Специализираната прокуратура. От Община Карнобат са осигурили две поемни лица, които наблюдават претърсването на помещението, съобщава БНР. 

Чували и торби с документи изнасят от офиса служителите на полицията. В проверката участват и трима представители на Специализираната прокуратура. Те отказаха информация по случая. Проверката се извършва в присъствието на двама служители.

Преди месеци от спецпрокуратурата обявиха, че има данни, че Стайков неправомерно е ползвал пари по тази програма. Жители на Карнобат казаха, че офисът се занимава с изкупуването на земеделски земи. Това е единственият офис на бизнесмена Миню Стайков в града. 

Запорираха имуществото на Миню Стайков

Миню Стайков е в ареста от септември 2018 година. Тогава му беше повдигнато обвинение за това, че е лидер на престъпна група за производство на цигари. Още тогава по време на разследването стана ясно, че прокуратурата е открила злоупотреби с европари по програма „Млад фермер” за 7 млн. евро.

Установено беше, че 9 младежи са регистрирали еднолични дружества и са получили 7 млн. евро пари. Според прокуратурата това са деца на служители на Миню Стайков във фирмата "СИС Индустрийс".

Акцията срещу евентуални злоупотреби с европари идва в разгара на скандала с къщите за гости, които са обект на проверка на прокуратурата, МВР и земеделското министерство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама