Оставиха в затвора похитителя от Сливен, държал шест заложнички

14:40, 10 май 19 25 2047 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стефан Стефанов, който в края на март 2011 г. опита да обере банка в Сливен и взе за заложнички 6 служителки, остава в затвора, съобщава ''24 часа''. Мотивът на съдия Петър Стоицев е, че 36-годишният мъж трябва да даде още доказателства за своето поправяне.

До момента от 15-годишната присъда Стефанов е изтърпял 8 г., 1 месец и 15 дни. От работа му се приспада 1 година и 15 дни и му остават да излежи 5 г., 9 месеца и 24 дни.

В своя полза Стефанов посочи, че в затвора в Кремиковци работи и още на третия месец му е бил даден шанс да се труди. Затворническата администрация е против неговото освобождаване, защото смята, че има какво да се направи за неговото превъзпитание.

Според Стоицев той частично поема отговорността за стореното, но все още не е осъзнал напълно мотивите за криминалното си поведение. 

На 23 март 2011 г. Стефанов направи опит да обере банков клон в центъра на Сливен. При нахлуването в трезора той простреля охранителя Станчо Станев и взе шестима служители в банката за заложници.

Заложническата криза продължи повече от 40 часа, през които Стефанов пусна всички заложници и се предаде. Прокуратурата го обвини, а съдът го прие за виновен по девет обвинения, сред които опит за убийство и въоръжен грабеж.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама