Три партии се коалираха за местните избори в Сливен

13:00, 18 юли 19 / Политика 25 411 Topnovini
1

Три партии подписаха споразумение за участие в местните избори като Коалиция "Заедно за Сливен". Даваме сериозна заявка за местния вот, каза Саркис Шаклиян, който е областен председател на Движение "Заедно", предаде БТА. Другите две партии, подписали коалиционното споразумение, са партия "Народ" и "Партия на зелените".

Идеята е броят на коалиционните партньори да се увеличава, посочи Шаклиян, като допълни, че в политическия спектър очаква те да бъдат в център - ляво. Кметската кандидатура ще бъде представена впоследствие, като към момента се водят разговори с няколко потенциални кандидата, заяви областният председател на партия "Народ" Георги Георгиев.

Като основни приоритети на коалицията в управлението на общината, Шаклиян изтъкна намаляване на данъчната тежест на гражданите, създаване на нови работни места и привличане на чужди инвеститори. По думите на областния председател на "Партия на зелените" Тихомир Господинов, данъците в Сливен са сред най-високите в страната, докато градът е сред най-бедните. Ще предложат актуализация на данъчните оценки на имотите.

Друго предложение касае намаляване обхвата на "Синята зона" в града и въвеждането на безплатен градски транспорт, използвайки за издръжката му приходите от "Синята зона".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани