Пътят Сливен - Ямбол край Крушаре вече е отворен

08:14, 15 авг 19 25 3024 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пътят Сливен - Ямбол вече е отворен след двуседмична блокада от страна на недоволни стопани от село Крушаре, които са против мерките срещу африканската чума по свинете.

Протестиращи срещу умъртвяването на прасета продължават протестите си с блокади на пътя

След оттеглянето на хората, които отглеждат прасета, днес сутринта пътят е бил отворен, каза за БНР областният управител Чавдар Божурски.

Вчера от Индустриалната стопанска асоциация в Ямбол. настояха за незабавното прекратяване на блокадата, от която фирми и граждани търпят ежедневни загуби.

Бизнесът иска незабавно да бъде отворен пътят Ямбол-Сливен

Протестиращите се изтеглиха след 15 дни от началото на безсрочното гражданско неподчинение. Според Божурски не е имало непрежение. Областният управител се извини на всички жители на Ямбол и Сливен, както и на всички шофьори, които две седмици минаваха по обиколни пътища.

Протестиращите затвориха пътя с искане за отмяна на заповедта за доброволно умъртвяване на домашни прасета, а преди два дни стопани от Крушаре казаха, че се оттеглят от протеста, защото исканията им били подменени с политически.

Според протестиращите, пътят е отворен след масирана полицейска акция. Все още не са решили дали ще останат на място и ще продължат протеста макар и не на самия път или ще го прекратят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама