Задържаха двама при полицейска акция в Сливен и Бургас

12:25, 28 авг 19 / Крими 25 1347 Topnovini
1
2
3

Служители на ОДМВР - Сливен и Бургас са задържали двама мъже на 50 и 45 години в момент на прехвърляне на пропан-бутан от товарен автомобил.

След получен сигнал е проведена специализирана полицейска операция на територията на областите Сливен и Бургас. В акцията са участвали служители на Икономическа и Криминална полиция.

Полицията залови двама души след преследване

При извършените процесуално – следствени действия било установено, че масата на превозното средство е надвишена и в него има около 9 000 литра пропан бутан повече. От товарния автомобил, собственост на 45-годишния, са иззети  бележник и пари, имащи отношение към незаконната му дейност.

В хода на разследването била проверена и бензиностанция в Айтос, където била открита друга цистерна, с близо 5000 литра газ, свързана с легална цистерна за газ, от която се зареждали автомобили и битова газ. Иззети са проби от горивата за изследване.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на двамата продължава под ръководството на прокуратурата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.