Хванаха крадци на електропроводници в Сливенско

15:23, 27 дек 19 / Крими 25 1337 Topnovini

Разкриха извършители на множество кражби на медни електропроводници. Сигнали за кражбите, както и за задигане на два автомобила, са получени в ОДМВР-Сливен от началото на месеца до 17 декември, съобщиха от МВР.

При първия случай съобщението в полицията било за кражба на почти 1000 метра медни елпроводници от 4 междустълбия от мрежата на електроразпределителното дружество на територията на новозагорското с. Новоселец. Десетина дни по-късно, на 15 декември, от с. Млекарево постъпил подобен сигнал - за извършено в нощните часове посегателство, при което с режещ инструмент били демонтирани и отнети около 420 метра меден проводник между 4 стълба, а скоро след това и на около 740 метра - този път от електропреносната мрежа на сливенското с. Крушаре.

На 16 декември в РУ-Нова Загора е съобщено за намерен в с. Омарчево катастрофирал и изоставен на лек автомобил „Опел Астра”, обявен за издирване. Същият ден бил получен сигнали за изчезнал автомобил от същата марка от сливенското с. Биково. Колата е била открита в имот в с. Мъдрец, община Гълъбово.

При разследването станало ясно, че опелът е ползван от извършителите на кражбите на проводници, за да се оттеглят от мястото на престъпленията и да пренасят откраднатите кабели, но претърпели пътен инцидент в съседното село Омарчево.

В рамките на два дни - на 22 и 23 декември, криминалистите от Сливен влезли в дирите на петима криминално проявени /основно за кражби/ жители на котелското с. Градец. Мъжете, на възраст от 27 до 39 години, са задържани, а при проведените допълнителни действия /огледи, разпити на свидетели и други/ е установено, че в различно съучастие те са автори на кражбите.

При разпитите петимата признали за стореното и разказали за начина на извършване на престъпленията. Криминалистите са установили, че групата е извършвала престъпни посегателства и на територията и на други областни центрове в страната.

Работата по документирането и доказването на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на ОДМВР Сливен, както и от колегите им от Бургас, Стара Загора, Хасково и Ямбол. Предстои внасяне на искане до съда за вземането на мерки за неотклонение спрямо задържаните.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 100 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.