Хванаха крадци на електропроводници в Сливенско

15:23, 27 дек 19 25 2613 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разкриха извършители на множество кражби на медни електропроводници. Сигнали за кражбите, както и за задигане на два автомобила, са получени в ОДМВР-Сливен от началото на месеца до 17 декември, съобщиха от МВР.

При първия случай съобщението в полицията било за кражба на почти 1000 метра медни елпроводници от 4 междустълбия от мрежата на електроразпределителното дружество на територията на новозагорското с. Новоселец. Десетина дни по-късно, на 15 декември, от с. Млекарево постъпил подобен сигнал - за извършено в нощните часове посегателство, при което с режещ инструмент били демонтирани и отнети около 420 метра меден проводник между 4 стълба, а скоро след това и на около 740 метра - този път от електропреносната мрежа на сливенското с. Крушаре.

На 16 декември в РУ-Нова Загора е съобщено за намерен в с. Омарчево катастрофирал и изоставен на лек автомобил „Опел Астра”, обявен за издирване. Същият ден бил получен сигнали за изчезнал автомобил от същата марка от сливенското с. Биково. Колата е била открита в имот в с. Мъдрец, община Гълъбово.

При разследването станало ясно, че опелът е ползван от извършителите на кражбите на проводници, за да се оттеглят от мястото на престъпленията и да пренасят откраднатите кабели, но претърпели пътен инцидент в съседното село Омарчево.

В рамките на два дни - на 22 и 23 декември, криминалистите от Сливен влезли в дирите на петима криминално проявени /основно за кражби/ жители на котелското с. Градец. Мъжете, на възраст от 27 до 39 години, са задържани, а при проведените допълнителни действия /огледи, разпити на свидетели и други/ е установено, че в различно съучастие те са автори на кражбите.

При разпитите петимата признали за стореното и разказали за начина на извършване на престъпленията. Криминалистите са установили, че групата е извършвала престъпни посегателства и на територията и на други областни центрове в страната.

Работата по документирането и доказването на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на ОДМВР Сливен, както и от колегите им от Бургас, Стара Загора, Хасково и Ямбол. Предстои внасяне на искане до съда за вземането на мерки за неотклонение спрямо задържаните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама