Сливен и Казанлък въведоха пропускателен режим за ромските квартали

19:04, 18 мар 20 25 2518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Сливен въведе пропускателен режим в квартал „Надежда“ във връзка с множеството сигнали за струпване на хора и с цел опазване на обществения ред и намаляване на движението, съобщи dariknews.bg. 

Кметът Стефан Радев е поискал от МВР постоянно присъствие на полиция в ромския квартал и в селата Сотиря и Тополчане.

Банско под карантина: Забраниха влизането и излизането от града

МВР, със съдействието на Общинска охрана, следят за спазване на заповедта на министъра на здравеопазването, съобщиха от кметството. За да ограничат пък излизанията на пенсионерите навън, от общинската администрация обявиха, че прекратяват безплатните пътувания за възрастните хора, както и билетите от 20 стотинки за градския транспорт.

В два поредни дни продължава и дезинфекцията през нощните часове на детските площадки, градския пазар, спирките, пешеходната зона в центъра и на други места. Тази нощ е извършена дезинфекция и в квартал „Надежда“.

Вече са обработени и ще продължат да се обработват контейнерите за битови отпадъци. Предстои и измиване и дезинфекция на основните булеварди в града, съобщиха от общината, а жителите на града коментират с одобрение в социалната мрежа "яките мерки", които са предприели в града срещу заразата.

Разкрити са и 3 телефона за консултация с психолог. Разкриват се и 5 номера за връзка с медицински сестри за консултации относно коронавируса.

До две седмици всички медици ще имат маски и защитни облекла

Всички сигнали за нарушения от предприятия по мерките се изпращат до РЗИ. Градските власти се обърнаха към таксиметровите компании да дезинфектират такситата, а домоуправителите да вземат мерки за дезинфекция на общите части във входовете - на асансьори, стълбища, парапети, дръжки и звънци.

Адекватните и навременни мерки общината предприе, въпреки че в града под Сините камъни все още няма потвърден случай на заразен с COVID-19. Въпреки това кметът Стефан Радев призовава жителите да не излизат навън, освен ако това не е наложително.

Всички северни входно-изходни артерии на ромския кв. „Кармен” откъм бул. „Александър Батенберг” в Казанлък ще бъдат затворени от 19 март. За целта входовете по настоящата ограда ще бъдат запушени. Единствената входно-изходна точка на квартала ще остане в западната му част - към ул. „Чаталджа”. 

Там 24-часови дежурства ще дават екипи на полицията. Служителите на реда ще проверяват личните документи на влизащите в кв. „Кармен” и ще контролират спазване на карантина на съответните лица. 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама