Потушен е пожарът в Сливенско, има задържан за възникването му

12:05, 31 авг 20 25 2322 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Потушен е пожарът край сливенските села Селиминово и Голямо Чочовени, който пламна в събота, съобщи главен инспектор Андрей Алексиев от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”- Сливен, предаде БНР.

38-годишен мъж е задържан за пожара, съобщиха от полицията. Той е хвърлил незагасена цигара на мястото откъдето е тръгнал огъня. Задържан е за 24 часа. 

Мъжът е работил като козар в село Голямо Чочовене с още трима души от село Ковачите, каза кметът на село Селиминово Тодор Тодоров. След като е бил разпитан от полицията пастирът е направил пълни самопризнания. Според кметът на Селиминово огънят е тръгнал в район над селото, където мъжът е пасял козите. 

По случая е образувано досъдебно производство. 

Голям пожар в Сливенско

Предстои да бъде направен оглед на тлеещи дървета, а на място през целия ден ще останат екипи на пожарната и горско стопанство. Пожарът избухна в събота в следобедните часове и в борбата с огъня към противопожарните екипи и горски служители бяха включени десетки доброволци от околните села, тежка техника на Сухопътни войски и хеликоптер на Военновъздушните сили.

Вече няма видими признаци на горене в района на пожара, каза главен инспектор Андрей Алексиев.

Значи след 01.00 часа снощи няма никакви признаци на горене вътре в територията, в която горя вчера през деня“, каза той.

Около 500 декара горски и селскостопански площи е засегнал пожара”, съобщи изпълняващият длъжността директор на Регионалната дирекция по горите Сливен инж. Георги Дончев.

Засегна култури от черен бор, които са изкуствено създадени в миналото и широколистни дървета, които са нискостеблена растителност”, каза още той.

Локализиран е големият горски пожар в Сливенско, включиха се и военни

Кметът на село Селиминово Тодор Тодоров коментира, че хората в селото вече са спокойни.

Вече е спокойна ситуацията. Два дни беше ужас“, каза Тодоров.

Версиите за запалването на пожара са човешка небрежност или хвърлена незагасена цигара.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама