Жив човек попадна в хладилна камера на гробищата в Сливен

19:10, 14 окт 20 25 4372 Шрифт:
Редактор:

Куриозен и скандален случай от Сливен. Жив човек беше откаран от Спешна помощ с хладилна камера на гробищата в града. Започнала е проверка по случая. Според медиците пациентът се е върнал към жизнените си функции в последствие.

В момента той е в кома, в реанимация на областната болница. Сигналът е подаден от служителите на погребалната агенция. Все още не ясно кой е подписал смъртния акт на 72-годишния мъж.

Според съседи на потърпевшия в сливенския квартал „Дружба“ - полиция, пожарна и линейка е имало пред блока в деня, когато мъжът е открит в дома си, според първоначалната експертиза, съобщава БНР.

Управителят на погребалната агенция, която е трябвало да съхрани трупа до завръщането на близките от чужбина, Бисер Тодоров разказа какво са видели неговите служители: „Забелязват, че човека леко трепва, после леко отваря устата - веднага се обаждат. Бърза помощ пристига с полиция, но аз конкретно за случая има смъртен акт.“

Куриоз: Защо пекар от София отиде пеша на работа в Перник?

Той каза още, че не знае кой е издал констатацията за смъртта. „Обърнете се към 112 да ви кажат кой екип от Бърза помощ е ходил там и е констатирал смъртта“, каза Тодоров.

Директорът на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ -  д-р Васислав Петров също каза, че не знае кой лекар е потвърдил смъртта: „Не мога да ви кажа. Ние ще напишем писмо до РЗИ, в което да представим случая и да се извърши проверка".

Д-р Юлия Бянкова от реанимация коментира, че всички показатели от клиничните изследвания на възрастния мъж са извън нормите и се намира в много тежко състояние.

Роднините на възрастния мъж живеят в САЩ и Великобритания и се очаква да си дойдат в петък в България. 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама