Известен е тазгодишният носител на награда „Милосърдие“ в Сливен

18:20, 30 сеп 21 25 1949 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Носителят на наградата „Милосърдие“ за 2021 г. е д-р Алексей Алексиев. Призът се връчва за дългогодишна дейност и проявен професионализъм, за научни достижения, за висока гражданска отговорност в областта на здравеопазването и социалната политика на Община Сливен.

Предложението за удостояването на д-р Алексиев с наградата „Милосърдие“ е внесено от Регионалната колегия на Българския лекарски съюз – Сливен, съобщават от Общината.

Роден е на 28 април 1958 г. в град Търговище. Завършва медицина и започва работа като ординатор в отделение по урология на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, където работи и сега. Д-р Алексиев се отличава със своя професионализъм, компетентност и отговорност в работата си като лекар. Член е на Съвета на директорите на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ през периода 2013 – 2016 г. Общински съветник е в периода 1995 – 2011 г. Дълги години е бил председател на Постоянната комисия по здравеопазване, социална и жилищна политика, през които е работил активно за развитието на здравеопазването в община Сливен.

Наградата ще му бъде връчена на тържествен концерт в рамките на програмата за отбелязване на Димитровден – празник на град Сливен.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама