Три жертви при пожар в COVID отделение в Сливен

10:08, 14 ное 21 25 2071 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Пожар отне живота на трима пациенти в МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен.

Сигналът за огъня е подаден в 2.39 ч. от преминаващи граждани, които са видели огъня. Към мястото се отправят два екипа от пожарната служба, които на място установяват, че гори стая в COVID отделението на четвъртия етаж. В стаята е имало трима души - двама са загинали на място, а третият е изваден и откаран с линейка в Центъра за спешна медицинска помощ. От там е транспортиран до Клиниката по изгаряния в Пловдив, където умира.

„Кислородът не е причината за пожара. По всяка вероятност се касае за нещо друго. По-скоро някаква небрежност от страна на пациентите. Но дали е така, ще се установи при самото следствие“, коментира в ефира на bTV ст. комисар Владимир Демирев, началник на пожарната служба в Силвен.

Огънят вече е изгасен и предстои втори оглед на място. 

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров разговаря с директора на МБАЛ „Хаджи Димитър“. Вероятната причина за пожара е запалена цигара от единия от пациентите в стаята. Няма пострадал медицински персонал и пациенти от другите стаи при пожара. Пациентите са преместени в други отделения на лечебното заведение, съобщиха от здравното министерство.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама