Хиляди хора, зависещи от общинския бюджет, ще получат увеличение на заплатите с дата 1.12023 г.

11:45, 15 сеп 23 / Регионални новини 25 653 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

„Голямата промяна, до която води приетият днес общински бюджет, е увеличаване на заплатите на работещите в социални, здравни и учебни заведения и администрация“, заяви кметът Стефан Радев пред журналисти, след като на своето заседание Общинският съвет прие бюджета за 2023 година.

От 1 януари тази година на общините беше забранено да увеличават заплатите в бюджетната сфера, докато не приемат бюджета. Това са детски, социални, учебни и здравни заведения и администрация.

„Затова хиляди хора, които зависят от общинския бюджет, не получиха актуализация на възнагражденията през 2023 година, но сега, с приемането на бюджета, това вече е възможно и то с дата първи януари“, каза Стефан Радев.

Той определи приетия бюджет като рекорден за цялата история на общината – близо 200 милиона. Особеното при него е, че се приема в края на годината заради закъснението на централния бюджет.

„Общината е в много добро финансово състояние. Гарантирани са всички общински дейности и има много голямо поле за надграждане. Вече не говорим за криза, за опасност от фалит или за атаки срещу имущество на Общината. Напротив - говорим за надграждане“, допълни кметът

До голяма степен дейностите, които са заложени в бюджета, са изпълнени и приети в началото на годината със специфичните разчети по преходния закон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама