Кризисните центрове в София отворени денонощно заради застудяването

19:10, 04 яну 19 25 1892 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във връзка с понижението на температурите по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова кризисните центрове на Столичната община ще работят денонощно. В центровете се настаняват лица, останали без дом. Предоставя им се възможност за пренощуване, закуска и вечеря.

Екипи на Столичната община ще правят обходи, за да съдействат на нуждаещите се. Призовават се гражданите да подават сигнали за хора без дом на телефон 070017310, както и на телефон 112.

Зимните условия не успяха да предизвикат сериозни проблеми по пътищата, но на места в планинските райони преспите са големи и създават затруднения.

Най-много сняг валя през изминалото денонощие в Ловешко. Снежната покривка затрупа Троянския проход и той все още е затворен, като в момента вече няма други напълно затворени пътища.

В област Смолян, където също валя обилно, пътищата са проходими при зимни условия. Отпаднаха ограниченията и за Роженския проход, но товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета все още не се допускат през Превала и Печинско и по пътя Шипково - Рибарица в двете посоки. А току-що отпадна ограничението за автомобили на 12 тона за пътя Девин - Михалково.

Проходът на Републиката също беше затрупан, но вече движението се осъществява нормално. За момента само в Малко Търново и Странджа снеговалежът е обилен. През нощта времето ще се изяснява, но все още се очакват слаби снеговалежи. Температурите ще са ниски, като максималните ще достигат едва -3, затова оборудвайте колите си и не поемайте излишни рискове на път.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама