АПИ: Работим усилено, за да се възстанови движението през прохода "Превала"

13:58, 27 яну 19 25 1607 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екипите на всички ангажирани ведомства в област Смолян  са на терен и работят за разчистването на пътя през прохода „Превала”. Това съобщи за БНР инж. Дончо Атанасов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”. Разчистването на пътя се затруднява от множеството паднали от тежкия сняг дървета. Групи на „Гражданска защита“ ги премахват, за да може след това пътят да бъде почистен от снега и движението да бъде възстановено.

През прохода „Рожен“  е забранено движението на МПС над 12 тона,  както и преминаването с ремаркета и полуремаркета. Леките автомобили задължително трябва да са с вериги. Пътят се уширява, за да може по-късно днес по него да се пътува без ограничение.

Движението по пътищата около Пампорово е затруднено от множеството превозни средства, които са паркирани на пътното платно докато туристите са в курорта. Поради това са възможни задръствания и по-бавно предвижване от интензивния трафик в края на почивните дни.

Продължава разчистването на падналите дървета и по третокласните пътища около Пампорово, по които движението е ограничено за всички превозни средства. Това са път ІІІ-861 от 31-ви км (граница с област Пловдив) до разклона за Национална астрономическа обсерватория и път III-8631 Момчиловци – Славейно – Момина вода.

АПИ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване да тръгват само с автомобили подготвени за движение при зимни условия. Да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като не предприемат изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми, затруднява работата на снегорините и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама