Наводнения и свлачища заради поройните дъждове в Родопите

16:32, 26 ное 19 25 3711 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Наводнения и свлачища предизвикаха поройните дъждове в Родопите. Второ денонощие продължава да вали над много места в Южна България, където е обявен жълт код за опасно време. Паднали камъни затвориха за часове пътища в пазарджишко и в участъка между Асеновград и Смолян.

Проливните дъждове превърнаха в пълноводни реки улиците на Асеновград. Най-критична бе ситуацията в квартал ''Метоха'', където водата от близкото дере не позволи на хората да излязат от домовете си. Водната стихия разруши част от асфалтовата настилка, предава Нова телевизия.

Живеещите в квартала със страх наблюдаваха водата от улицата да не залее домовете им.

Водата от улиците влезе в приземни етажи. Няколко търговски обекта се наводниха.

От общинската фирма по чистотата в Асеновград признаха, че наводнените улици са не само заради голямото количество дъжд, но и заради затлачените шахти.

Рано сутринта паднала скална маса затрупа едното платно на главния път от Асеновград за Смолян. Екипите на пътноподдържащата фирма получават непрекъснато сигнали за откъртили се скални късове и камъни в района на Нареченски бани. Заради разчистването им от пътя се налага движението за кратко да бъде спряно.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама