Наводнения и свлачища заради поройните дъждове в Родопите

16:32, 26 ное 19 / Общество 25 1659 Topnovini

Наводнения и свлачища предизвикаха поройните дъждове в Родопите. Второ денонощие продължава да вали над много места в Южна България, където е обявен жълт код за опасно време. Паднали камъни затвориха за часове пътища в пазарджишко и в участъка между Асеновград и Смолян.

Проливните дъждове превърнаха в пълноводни реки улиците на Асеновград. Най-критична бе ситуацията в квартал ''Метоха'', където водата от близкото дере не позволи на хората да излязат от домовете си. Водната стихия разруши част от асфалтовата настилка, предава Нова телевизия.

Живеещите в квартала със страх наблюдаваха водата от улицата да не залее домовете им.

Водата от улиците влезе в приземни етажи. Няколко търговски обекта се наводниха.

От общинската фирма по чистотата в Асеновград признаха, че наводнените улици са не само заради голямото количество дъжд, но и заради затлачените шахти.

Рано сутринта паднала скална маса затрупа едното платно на главния път от Асеновград за Смолян. Екипите на пътноподдържащата фирма получават непрекъснато сигнали за откъртили се скални късове и камъни в района на Нареченски бани. Заради разчистването им от пътя се налага движението за кратко да бъде спряно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани