Борисов: Ако президентът наложи вето на Закона за извънредното положение, вадя ГЕРБ от залата

13:33, 03 апр 20 / Политика 25 5518 Шрифт:
Виолета Иванова Автор: Виолета Иванова

"Ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно от цял свят, да му наложи вето. Аз ще извадя ГЕРБ от залата. Да оставим народа без извънредно положение, да го уморим. Буквално това е предложил днес той", заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Смолян. Той коментира и изявлението на президента Румен Радев за удължаването на извънредното положение.

"Сутринта му се обадих да му изкажа съболезнования в чисто човешки план. Просто се учудвам - в ден, в който баща ти е умрял, да говориш нелепици", каза още премиерът.

Радев призова за преосмисляне на социалната изолация

"Защо никой не го попита дали е против извънредното положение - ето това е цензура", категоричен е Борисов. "Аз съм от сутринта и отговарям на въпроси и се включвам на живо", допълни още премиерът.

"Предложих да се удължи извънредното положение, защото сред депутатите вече има болни, били са в една стая, след две седмици можем и да не се събере парламентът", обясни Борисов. По думите му обаче, ако броят на заразените тръгне надолу, ще се въведат по-леки мерки.

Премиерът и шефът на Националния щаб ген. Мутафчийски пристигнаха в града, за да проверят местния завод "Арексим", който е профилиран в производство на части за индустриални машини и автомобили. В предприятието обаче е направена реорганизация и ще се произвеждат предпазни очила и предпазни маски тип екрани, основно за нуждите на медицинския персонал у нас, който е на първа линия в борбата коронавируса.

"Дойдох да ви кажа само едно голямо „Благодаря“, обърна се към работниците премиерът.

„Доволен съм от това, което виждам. Удобни, леки”, коментира ген. Мутафчийски.

„Хората се стегнаха и вече произвеждат такива очила. Патентовани са като българско производство”, коментира премиерът.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама