Галерия Сердика представя Специална Коледна изложба "101 рисунки“ на изявени български художници

11:05, 10 дек 18 / Култура 25 14215 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 11 декември до 30 декември 2018 г. Галерия ”Сердика” на Женски пазар ще отвори врати със специална коледна изложба „101 рисунки“ на изтъкнати професионални български художници, както и на студенти от Националната художествена академия и Нов български университет.  Куратор на изложбата е Стефан Стоянов.

Имаме удоволствието да Ви поканим и на официалното откриване на изложбата, което ще се проведе на 11 декември 2018 г. от 18.30 часа в Галерия Сердика на Женски пазар.

(Галерия „Сердика“ е част от общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД и се намира на ъгъла на ул. Стефан Стамболов и ул. Лозенград.)

„Целта на изложбата „101 рисунки“ в Галерия Сердика е да позволим изкуството да бъде достъпно за всеки, който иска да направи подарък за Коледа и да притежава оригинална творба на български творец на достъпна цена. Искаме да покажем рисунки както на студенти, така и на известни български автори, като тази година ще са 101 броя, а догодина – 1001. Провокацията идва от „Приказки от хиляда и една нощ“ и сме амбицирани подобна изложба да стане традиционна за Галерия Сердика“, обясни Стефан Стоянов.

До 30 декември тази година ценителите на българското творчество ще могат да закупят за 50 лв. оригинални рисунки на родни автори и студенти. За творбите са използвани най-различни техники – от туш перо и молив до най-иновативни техники като дигиталната рисунка.

Сред имената на авторите ще видим творби на Мариана Маринова, Сашо Стоицов, J. PANK, Леда Старчева, Росица Гецова, Стефан Петрунов, Десислава Христова, Жана Динова, Ромил Калинов, Владко Балев и други. А младите таланти ще бъдат представени от Михаил Трифонов, Биляна Дешева и др.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама