Три софийски квартала ще протестират срещу мръсния въздух

09:40, 11 дек 18 25 1098 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на „Красна поляна”, „Западен парк” и „Овча купел” се събраха пред Министерството на околната среда и водите. Протестът им ще започне довечера в 18 часа, обясниха те в предаването "Тази сутрин" по bTV.

„Над 80% от населението признава, че има проблем с мръсния въздух. Това вече е проблем от национално значение, искаме МОСВ да влезе в ролята си и да започне да управлява отпадъците”, заяви Десислава Малинова от протестиращите.

Според нея най-големият проблем на район „Красна поляна” е горенето на битовите отпадъци. За това трябва да се вземат мерки, посочи Малинова. Подобен е проблемът и в „Западен парк” и „Овча купел”, посочиха от протестиращите.

„Проверки се извършват от светлата до тъмната част на деня, въпросът за качеството на въздуха не е само от битовото отопление”, посочи Таня Асенова от Столичния инспекторат.

„На всеки три месеца приемаме отчет от ресорния зам.-кмет по екология за чистотата на въздуха. Миналата седмица беше поискана криминализация за нерегламентираното горене на отпадъци”, обясни Ани Стойкова - общински съветник от ГЕРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама