Започва ремонтът на столичния булевард „Искърско шосе“

08:30, 22 юни 19 25 1309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започва ремонтът на бул. „Искърско шосе“ и бул. "Асен Йорданов" в „Дружба“. Движението по едно от най-натоварините трасета в района няма да бъде затваряно. Има изготвен график и ще се направи временна организация на движението.

Освен пътното платно, бордюри, тротоари, настилки и др., ще се подменя и релсов път с дължина около 850 - 900 м. Затова ще има промяна и в графика на трамвай 20 и 23, които отиват към "Дружба" по "Асен Йорданов" и продължават по "Искърско шосе".

От Столична община съобщиха, че вече е приключила процедурата за основен ремонт на бул. „Първа Българска армия“ и ако няма обжалвания, до месец работата на обекта ще започне.

До момента са започнали ремонтите на бул. „Президент Линкълн“ в „Овча купел“, на мостове на ул. „Черковна“ и към с. Кривина, и на ул. „Каменоделска“ в район „Сердика“.

На ул. „Каменоделска“ се подменя изцяло трамвайното трасе - вече са положени 1735 м нов релсов път. Новата асфалтовата настилка е за тежкотоварно движение, изграждат се нови тротоари и се подменя водопровод. Очаква се обектът да бъде готов в края на септември.

Движението в района е затруднено и заради ремонта на жп надлеза на "Изида", който се изпълнява от Националната железопътна компания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама