Протест в защита на директора на Националното музикално училище се проведе в София

10:27, 26 авг 19 25 2034 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Родители и възпитаници на директорката на музикалното училище в София се събраха на символичен протест пред Министерството на културата, съобщи bTV.

Те изразиха несъгласието си с решението на Боил Банов да поиска оставката на Столина Добрева, след като отказала на оперната прима Дарина Такова да участва в конкурс за преподавател в училището. Преди години Такова е загубила гласа си след неуспешна операция, поради което не може да мине изпитния кръг, който включва пеене.

Ще подаде ли оставка директорката на музикалното училище?

Тази сутрин Добрева заяви, че не оспорва таланта и постиженията на примата, но тъй като правилата вече били приети за всички кандидати, трябвало да се съобрази с процедурата. Предложи обаче Такова да преподава като гост лектор или да води майстор клас в училището.

Не сме тук в подкрепа не на директорката, а в подкрепа на правилното решение на г-н министъра, защото както нашата директорка има пълно право, така и г-жа Дарина Такова има пълно право, за чиито заслуги ние нямаме никакво съмнение. Безкрайно много уважаваме нейния труд, нейните изяви и нейната кариера. За всекиго би било голяма чест и радост тя да преподава в музикалното училище. Нашата директорка е един много коректен, много достоен и много етичен човек. След като тя с цялото си желание е искала да помогне по някакъв начин на г-жа Такова, при наличието на други кандидати, тя е била просто задължена да постъпи коректно и законопослушно”, каза жена, дошла на протеста.

Боил Банов поиска оставката на директора на Националното музикално училище

Подкрепата си за Добрева заяви и нейна ученичка, която похвали педагога си и каза, че благодарение на нея сега сбъдва мечтите си и изкарва прехраната си с музика.

Парадоксалното в случая е, че се иска оставката на човек, който е спазил правилата, а не обратното. Силно се надяваме министърът да е преспал и преосмислил това, което е написал и поискал, и доколкото знам ще има среща с г-жа Добрева. Силно се надавам на тази среща най-малкото, което може да направи, е да се извини за това, което е направил”, каза един от мирно протестиращите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама