Промени в движението в столицата заради футболния двубой България-Англия

06:30, 14 окт 19 25 2011 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Движението в София ще бъде променено заради провеждането на квалификационен мач от Европейското първенство по футбол 2020 между националните отбори на България и Англия. Двубоят ще се състои от 21.45 часа на Националния стадион „Васил Левски“

Ще бъде забранен престоят и паркирането на превозни средства от 08:00 до 24:00 часа на 14 октомври (понеделник) на моста пред Националния стадион „Васил Левски” и на ул. „Ген. Гурко“, между булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви“ и „Васил Левски“.

От 20:30 часа на 14 октомври (понеделник) до приключване на футболната среща, при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, е възможно да бъде забранено влизането на превозни средства в двете посоки (с изключение на автобусите на масовия градски транспорт) по:

- ул. „Ген. Гурко”, между булевардите „Васил Левски” и „Евлоги и Христо Георгиеви”;

- бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”;

- бул. „Драган Цанков”, между булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви” и „Пейо К. Яворов”.

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка със срещата.

Преди, по време и след провеждане на футболната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми, и чадъри/. Предприети са стриктни мерки за недопускане на зрители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще бъдат допускани на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация.

Поради наложено наказание от УЕФА няма да бъдат настанявани зрители на блокове № 35, 36, 37, 38, 39, 40 и 41 в сектор „Г“. За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 20.00 часа. За привържениците на Англия са предвидени за отваряне входове № 22, 23, 24, на сектор „Г“ и вход № 25 на сектор „А“ на стадиона. Привърженици на българския национален отбор, закупили билети за сектор „А“, ще бъдат пропускани през входове № 1 и 2.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама