Фандъкова: Започваме изграждане на общински паркинги в кварталите

18:39, 12 окт 19 25 2841 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Паркирането в кварталите е една от важните задачи, за която съм готова с програма за изграждане на паркинги в кварталите. Това е начинът да осигурим повече ред, да освободим  тротоарите и зелените площи от автомобили. Това каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова. Тя обясни, че вече се работи за уточняване на конкретните терени в районите.  „Вече има и предложения за изграждане на паркинги и с публично-частно партньорство“, поясни тя.

Тази година наземни паркинги до жилищните блокове са изградени в район „Подуяне“ – ул. „Бесарабия“, в „Люлин“, 9 микрорайон, във „Връбница“, в „Красна поляна“ 2 и 3 част, в кв. „Разсадника“, кв. „Гео Милев“ и др.

„Другата важна задача в паркирането е изграждането на още буферни паркинги. Планираме изграждане на нови 18 буферни паркинга, които се намират на метростанции и на големи спирки на градския транспорт. Задачата ни е да дадем удобна и изгодна алтернатива на пътуването с лични автомобили“, каза Фандъкова. Тя заяви, че системата „паркирай и пътувай“ ще бъде разширена – паркирането в буферните паркинги е безплатно при пътуване с градския транспорт с абонаментна карта. 

„В момента се изграждат 3 буферни паркинга към третата линия в район „Овча купел“ и довършваме паркинга на станцията до националния стадион „Васил Левски“. Освен тях планираме още 7 буферни паркинга за 2000 автомобила на метростанции“, каза Фандъкова. Те ще бъдат в район „Красно село“ до пазара, при стадион „Раковски“, на бул. „Вл. Вазов“, на ул. Ст. Доспевски и бул „Вл. Вазов”, на ул. „Гео Милев“ до пазара, на бул. „Цариградско шосе“ до Окръжна болница (последна станция на трета линия)  и в район „Люлин“ при Околовръстния път“, каза Фандъкова. 

„Догодина имаме готовност за довършим три паркинга - на метростанция „Сливница“, при Централна авто и жп гара и в кв. „Надежда“ 1. Те осигуряват още 390 места“, каза Фандъкова. 

4 паркинга ще бъдат изградени до съществуващи метростанции – „Г. М. Димитров“, „Люлин“, „Младост“ до станция №18 и под бул. „Джеймс Баучер“. Други 3 паркинга се планират заедно с новите разширения на метрото  - при Симеоновския лифт, в Студентски град и при новата жп спирка „Горна Баня“ с връзка с метростанцията до Околовръстния път. 



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама