Джамбазки: Фандъкова е по-слаба от мен като кмет на София по отношение на гетата

21:53, 20 окт 19 25 2799 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фандъкова е по-слаба от мен като кмет на София по отношение на гетата. Това заяви кандидатъ на ВМРО за кмет на София Ангел Джамбазки в предавнето "Беновска пита" по Канал 3 и радио К2.

 

Ролята на кмета на София за възраждане на българската армия и българщината

Джамбазки заяви, че като кмет на София може да направи така, че във всяко учебно заведение всеки ден да започва с химн и българско знаме, като това ще бъде направено в симбиоза с МОН.

По думите му за детските градини може да се намери алтернативна форма, а не да карат бебетата да се строяват на химна, но може да има помагала и учебни стаи за целта. Той припомни, че училищата и детските градини са общинска собственост и стените на стаите могат да бъдат изрисувани с ликовете на националните герои, за да не бъдат отблъскващи за децата.

Циганските гета

Попитан дали знае колко са циганите в София, Джамбазки отговори, че са около 30 хил. човека. По думите му циганските махали са развъдници на болести, проституция, наркомания и престъпления и те трябва да бъдат премахнати. Той каза, че циганите трябва да бъдат вкарани в пътя, защото ако бъдат оставени да правят каквото иска, те ще го правят.

Джамбазки припомни, че столичният кмет е бил критикуван за ремонтите на някои улици с павета, защото в София няма хора, които да ги поставят и посочи, че тази дейност може да се извършва от цигани. павета.

Ангел Джамбазки заяви, че той не се бори за гласове по милост или купени гласове. По думите му, за да се спре с контролирането на циганския вот, трябва да ес въведе образователен ценз.

Реални претенденти за кмет на София

На въпрос кои са реалните претенденти за кмет на София, Джамбазки отговори, че това ще бъде решено от избирателите. Джамбазки заяви, че вижда предимството на Фандъкова в нейния опит като кмет на София, но е по-слаба от него в отношенията ѝ с гетата. Той допълни, че вероятно заради партията си тя не може да си позволи да предприеме действия. Също така кметът на София не може да си позволи да се определи ясно по отношение на 2 паметника в София - Паметникът на съветската армия и Паметникът на американските летци.

Джамбзки заяви, че иска да махне и двата, защото са национално унизителни и би ги преместил в музея зад КАТ, а за устройството на освободеното място ще се довери на хора, които се занимават с това.

 

Джамбазки каза още, че Фандъкова не е могла да се пребори да построи водните цикли на населените места в средните квартали. Парите са били насочени в южните квартали и в центъра и всички са се хвърлили в метрото. Според него е недопустимо да бъдат оставени 31 населени места без канализация. Има неща, които трябва да се казват и затова той се кандидатира за кмет.

Транспорт и инфраструктура в София

Джамбазки заяви, че темата за транспорта, не се изчерпва само с метрото. Той даде пример с „Младост“, който представи като 180-хиляден град, по-голям от областен град. На квартала му липсва второ околовръстно, което да реши транспортния проблем, защото сутрин и вечер, когато хората пътуват към Бизнес парка не могат да излязат по 30-40 минути на бул. „Цариградско шосе“.

Джамбазки коментира, че в момента в София има недовършени инвестиционни намерения и непостроена инфраструктура и тези неща трябва да бъдат докарани докрай.

Как София може да стане по-добър град

Според кандидатът на ВМРО, за да стане София по-добър град, на първо място е необходимо да има ред,

„В града има усещане за безредие. Трябва да има повече общинска полиция, трябва да има повече камери, трябва да е уредено паркирането, движението в бус лентите трябва да бъде забранено и санкционирано, движението на каруците трябва да бъде забранено, незаконните гета трябва да бъдат премахнати“, посочи Джамбазки.

По думите му проблемът с мръсния въздух може да се реши, ако кметът проверява катализаторите, прегледите, автомобилите и как те са проверявани. Втората стъпка е повече обществен транспорт за сметка на автомобилите. На трето място трябва да се събори катуна и да не бъде позволено изгарянето на гуми, гащи, чорапи и др. На четвърто място, трябва да се заложи на газификация на града и развитието на „Топлофикация“, която е в технически фалит и дължи около 800 млн., защото недобросъвестни хора са били в управлението ѝ твърде дълго време. Според него „Топлофикация“ - София трябва да се раздели на производство и дистрибуция, както и да се премахне таксата сградна инсталация, да се вкарат индивидуални увреди.

По темата за Витоша Джамбазки предлага метрото да бъде свързано със Симеоновския лифт. Според него общината трябва да подаде ръка на инвеститорите, за да стане Витоша достъпна.  

Ангел Джамбазки заяви, че е „малоумно“ да се спират строежи и инвеститорски намерения.

 „Ако хората искат ред, ако не искат цигански катуни, ако искат чист град, ако искат град без замърсяване, номерът е 34 за кмет, за съветници, за районен кмет и за кметове на населени места. Това е ВМРО.“

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама