Фандъкова: Трябваше да въведем по-справедлив начин за заплащане на данъците

15:58, 14 яну 20 25 1290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трябваше да въведем по-справедлив начин за заплащане на данъците - доколкото законът ни позволява. Това заяви пред БНР кметът на София Йорданка Фандъкова по повод повишаването на данъците за автомобилите.

Предложих максималните нива на данъците за най-старите и най-мощните автомобили, и минималните нива на данъците за по-екологичните автомобили - с евро 5 и 6, и по-малките, градските автомобили, които замърсяват по-малко въздуха в града", припомни тя. По думите ѝ София е европейска столица и трябва да имаме и такава отговорност. „Намаляването на трафика и организирането на места за паркиране за нас са приоритетна задача в следващите години", посочи Фандъкова.

Фандъкова обмисля по-лесно въвеждане на зелен билет и по-навременно известяване

Тя обясни, че София е построена като град за по-малко автомобили и затова от столичната управа са заложили разширяване на зоните за платено паркиране, но то ще стане след сериозни обществени обсъждания и граждански инициативи: „Разчитам на районните кметове. Инициативата засега е тяхна", уточни Фандъкова.

В предаването "12+3" столичната кметица увери, че средствата, които се събират от "синя" и "зелена" зона се влагат на първо място за подобряване на градския транспорт. На второ място те се използват за построяване на обществени буферни паркинги, разположени по линията на метрото.

Въвеждат безплатни буферни паркинги заради мръсния въздух в София

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама