Задържаха известен автокрадец

20:51, 20 яну 20 25 1683 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Задържаха за пореден път известен автокрадец. При спецоперация на полицията в събота вечерта е заловен Павлин Петров, по прякор Пери. В момента на задържането си, той е свалял части от луксозна кола в „Драгалевци”.

„За него може да се каже, че разполага с добри технически познания както за разкомплектоването на автомобили, така и за отнемането им. Което в значителна степен го улеснява в извършването на тази престъпна дейност”, каза директорът на СДВР Георги Хаджиев.

Освен Пери, в ареста за 24 часа се озовал и съучастникът му Ради Миланов. Повдигнати са им обвинения за вещно укривателство. Прокуратурата обаче ще иска постоянно задържане само за Пери.

„За това деяние, законът предвижда наказание "лишаване от свобода" до 6 години. Петров е осъждан и преди. Настоящото деяние се явява извършено в изпитателния срок на предходно негово осъждане”, каза Невена Зартова, районен прокурор на София.

Последното явяване на Пери пред Темида е през април миналата година.

„На 26 март при опит да бъде задържан, прави опит да избяга. Удря служебен автомобил и оказва съпротива”, каза Антон Дерменджиев, началник група в сектор „Противозаконно отнемане на МПС".

Специалност на Пери са новите автомобили. След всяко задържане сменял методите си на работа. Засега неуспешно. Кражбите на коли в София обаче намаляват, отчитат от полицията.

„Има намаление на противозаконно отнетите МПС-та и леко увеличение, почти минимално, на разкриваемостта”, заяви Хаджиев.

В последните няколко седмици няма данни за кражби на коли, оставени работещи в студеното време.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама