Зам.-началникът на Трето РПУ в София остава в ареста

17:50, 15 фев 20 / Крими 25 1822 Topnovini

Софийският районен съд остави в ареста заместник-началникът на Трето районно управление в София Красимир Любомиров. Другият служител на реда, арестуван за опит за измама с печеливш фиш на тотото - началник група в Столичната дирекция на вътрешните работи Николай Стоименов, беше освободен, предаде БГНЕС.

В края на януари възрастна жена станала жертва на джебчии. Сред откраднатото бил билетът с печалба от 12 000 лв. След кражбата тя пуснала жалба, но сигналът й не бил заведен по стандартната процедура.

Открадналият тото фиш полицейски шеф наскоро бил повишен в сектора за джебчийство

„Просто е направил една колегиална услуга. Ако има някакви нарушения, те по дисциплинарен ред могат да бъдат наказани, тъй като преписката не е заведена официално“, каза Георги Ценев - адвокатът на Николай Стоименов, предаде БНР.

„Но когато е обработвал материалите по делото, са участвали и други колеги от службата, включително и неговият началник, когато са се срещали с другата жена, което говори, че той не е укривал никаква информация по случая“, добави той.

Задържаните висши полицаи отмъкнали тото фиш от възрастна жена

 

Прокурорът Иван Петров обясни, че в хода проверката е установен пропуск в процедурата за предаване на вещи.

„Имуществото, което постъпва в Столична дирекция на вътрешните работи, докато не се предаде на съответното материално отговорно лице, не се завежда никъде. Има съответният протокол за обиск, това нещо деловодно не се завежда, искам да ви кажа никъде, така да го кажа. Няма възможност да бъдат присвоени такива вещи. Това не означава, че те непременно ще бъдат присвоени“, каза той.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 217 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.