Софийският университет вдига таксите за студенти

21:23, 26 фев 20 25 3306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийският университет предлага увеличение на годишните такси за обучение на новоприетите студенти в бакалавърската степен в 28 от 118 специалности от 2020/2021 г. Това реши Академичният съвет.

Не се променят размерите на годишните такси за обучение на действащите студенти, докторанти и специализанти, приети преди учебната 2020/2021 година.

Проф. Герджиков: СУ запазва позициите си в световните рейтингови класации на университетитe

За новоприетите студенти без промяна остават годишните такси за обучение в Историческия, Медицинския, Факултета по химия и фармация, Юридическия, Факултета по журналистика и масова комуникация, Физическия факултет, Факултета по славянски филологии, Факултета по класически и нови филологии и Факултета по педагогика.

Няма промяна на таксите за кандидатстване - те остават 30 лв. за явяване на изпит и 30 лв. за участие в кандидатстудентската кампания и класиране.

Сред предложенията за увеличение е таксата в “Регионално развитие и политика” (Геолого-географски факултет) от 460 лева да стане 600 лв. Същата промяна е заложена и за “Стопанско управление”, “Икономика и финанси” и “Счетоводство, финанси и дигитални приложения” на английски език (Стопански факултет).

От 500 на 600 лв. се вдига таксата в “Религията в Европа” и “Теология” (Богословски факултет). Промяната във “Философия” и “Философия” на английски език (Философски факултет) е съответно от 580 на 600 лв. и от 854 на 900 лв.

В “Агробиотехнологии”, “Биология”, “Биомениджмънт и устойчиво развитие”, “Екология и опазване на околната среда”, “Молекулярна биология” и “Биотехнологии” (Биологически факултет) увеличението е от 800 на 900 лв.

Предложението ще бъде изпратено на МОН. Утвърждаването става с постановление на МС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама