Фандъкова: Започва доставката на топъл обяд по домовете на нуждаещите се

14:57, 31 мар 20 / София 25 2985 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Започва инициатива за доставка на топъл обяд по домовете на нуждаещи се хора, това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, предава dariknews.bg.

Кампанията е възможна благодарение на доброволци, хранителни магазини и ресторанти, които са се включили. Ще бъдат подпомагани социално слаби и хора в кризисните центрове, уточни Фандъкова.

Столичният кмет се включи в доставянето на храна на възрастни хора

Снимка: БГНЕС

"Столичната община доставя на ден близо 3000 доставки със социалния патронаж, с екипите на районните кметове за социална кухня и за помощ на самотно живеещи хора. Моят призив към възрастните е да си останат вкъщи, защото можем да им помогнем - имаме резерв от дарители и доброволци", каза още столичният кмет.

По думите й много хора са изразили желание да помагат и дори в момента над 100 доброволци стоят на практика без задачи. Йорданка Фандъкова посочи, че и в момента други дарители предоставят топъл обяд на полицаите, които са на КПП-тата.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама