Втори починал медик от Центъра за Спешна помощ в столицата

16:29, 03 юли 20 25 3400 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

Още един лекар от Центъра за спешна медицинска помощ в София е починал след заразяване с COVID-19. За това съобщиха негови колеги, които изразиха дълбоката си скръб от загубата в социалната мрежа "Фейсбук".

Д-р Юлиян Стамов е починалият медик. От Националната асоциация на СМП изказаха съболезнования на близките му. Д-р Стамов се е заразил при сърдечен масаж и изкуствено дишане на заразен пациент в тежко състояние. От публикацията на асоциацията на спешните медици се разбира, че болестта е отнела живота му буквално за седмица.

"Днес загубихме още един лекар, колега, приятел и много добър човек, покосен от Ковид!
Сърцето ми е разкъсано от болка! Случи се!След реанимация на тежко болен пациент от Ковид преди седмица;толкова бързо загина! Загубихме - Теб и твоето добро сърце!", пише в публикацията си негова колежка.

Български лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на починалия д-р Юлиян Стамов, както и на колегите му от ЦСМП- София.

С болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега. В разцвета на силите си д-р Стамов ни напусна, след реанимация на тежко болен пациент с Covid. За огромно съжаление отново спешен медик от ЦСМП –София изгуби битката за живот.

Д-р Стамов ни напусна, но с достойнство се бори на първа линия и изпълняваше своя професионален и морален дълг.

Поклон пред неговата всеотдайност и смелост.

Светла му памет!", пишат още от БЛС.

Припоняме, че първите починали медици у нас бяха д-р Илиана Иванова от Инфекциозното отделение   на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен на 2май т.г. и д-р Нели Пандова - Илиева от "Спешна помощ" – София, която колегите изпратиха с аплодисменти и сирени на линейки на 9 май.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама