Първи турнир по 3х3 стрийтбаскет в София

10:37, 06 юли 20 / Спорт 25 2294 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

От днес започва записването за първия стрийтбаскет 3х3 турнир, който ще се проведе на новооткритото игрище в спортен комплекс „Свети Георги-Лозенец“, предава БГНЕС.

Освен уникалната настилка, с която разполага новото съоръжение, кошовете също са на много високо ниво. В момента се строят и трибуни за около 500 зрители, като според специалисти тук са осигурени най-добрите условия за 3х3 баскетбол в страната и подчертават, че в комплекса е помислено и за най-дребните детайли.

Турнирът ще стартира на 25 юли – денят, когато трябваше стрийтбаскетболът да дебютира на Олимпийските игри в Токио. Таксата за участие ще е 75 лв., а записванията стават на телефон 0899992727. Състезанието е отворено за мъже и жени над 17 годишна възраст, а Българската федерация по баскетбол (БФБ) е официален партньор на събитието.

За победителите ще има награден фонд, а организаторите ще се погрижат по време на състезанието да се усеща нужното за този спорт добро настроение и атмосфера за всички, който присъстват или участват в събитието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама