Гражданите да не се поддават на провокации, призоваха от МВР

17:45, 12 юли 20 25 2833 Шрифт:
Редактор:

Без сериозни инциденти на протестите в София в събота вечер.  При възникнало напрежение след 21 ч. от хвърлени множество предмети - стъклени бутилки и бомбичка, пострадаха двама полицаи, съобщават от МВР.

Единият е с наранявания и обгаряния, а другият е с по-леки наранявания.

Тази вечер отново се очакват протести. На брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов гражданите да запазят самообладание и да не се поддават на провокации. "Имаше дребни инциденти, но затова не можем да обвиним всички присъстващи на протеста, въпреки че имаше пострадали полицаи", коментира той, цитиран от БГНЕС.

Четвърти ден на протести в София

"Молбата ми е и на всички колеги там - бъдете отговорни, не се поддавайте на емоцията и адреналина. Самите хора, участващи в протеста многократно ни търсеха и казаха, че има провокатори и че има хора на протеста, които не искат да бъдат там. Това значи, че всички заедно, когато гледаме и вървим в една посока, можем. Всички имат право да протестират, но нека това да става по законния начин. Полицаите, които охраняват протестите не са ви враг. Всички обвинения към тях са безпочвени, те са там да се грижат за вашата сигурност и не са отдушник на вашите емоции. Боли ме за колегите като чета какви неща пишат за тях", каза още главният секретар на МВР.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама