Такса смет в София остава без промяна за следващата година

15:00, 17 дек 20 / София 25 1856 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Такса смет остава непроменена за следващата година, според план-сметката за чистота на Столичната община, която бе гласувана днес от Столичния общински съвет.

Повече средства са насочени към лятното и зимно почистване, както и към събирането и обезвреждането на битовите отпадъциДейностите по старите депа намаляват и за това през идващата година за тях са предвидени средства с 6 млн. лева по-малко.

Снимка: CanStockPhoto

Зам.-кметът на София Дончо Барбалов обясни какви са реалните ползи за софиянци от приетия документ.

6 млн. лв. повече средства за събиране на битовите отпадъци, при 11% увеличение на количествата, които ще бъдат събрани. 3,2 милиона повече за почистване на улици и тротоари, което включва 24% увеличение на площите, предвидени за измиване и почистване през 2021 г. 1,7 млн. повече за третиране на увеличените количества битови отпадъци435 хил. лв. повече за контрол на дейностите, извършвани от фирмите по чистотата.
 
Освен това, Столична община ще може да постави допълнителни изисквания към фирмите по чистота за обновяване на автопарка, който се използва за събиране на отпадъците, съгласно съвременните екологични европейски норми.
 
 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама