Столичният район „Лозенец“ с нов сайт

14:15, 26 яну 21 / София 25 2055 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Столичният район „Лозенец“ вече е с нов уеб сайт. Кметът на района Константин Павлов от „Да, България“ го представи в социалните мрежи. Припомняме, че в средата на декември се обърнахме с въпроси към кмета, защото забелязахме смяна на логото на района - зеленото лозово листо на места в стария сайт беше заменено с лилаво листо върху щит. 

Как смениха логото на столичния район „Лозенец“?

Тогава Константин Павлов ни разказа накратко за първопричината лозата да стане символ на квартала, а в последствие и на района. Заради "слабите естетически качества" на старото лого ръководството на районната администрация прибягва до смяна. Лозовото листо е запазено, а щитът е като този в герба на София. По проект за 6650 лева е изработен цялостен нов имидж на "Лозенец"- за лого, шрифтове за текстовете, художествено оформление на фоайето на сградата на районната администрация, нови информационни табели и контекстуални графики, проекти за визитки, бланки, папки, служебни карти и др.

При лилавото лого, за което попитахме, е търсена цветова гама, която най-добре да отговори на традициите на района, обясни ни Константин Павлов. Той отрече с цвета да се прави препратка към "Да, България" (цветовете на партията са лилаво и зелено бел.ред.) и обоснова избора с цвета на зрелите гроздови зърна на лозата.

Изглежда зеленият цвят все пак е надделял, защото логото на новия сайт не е лилаво.

Във Facebook кметът разказа, че работата по новия сайт е продължила повече от година с широк кръг от експерти – доброволци. Преследваната цел е изграждането на онлайн пространство, където хората намират общинските ресурси, от които имат нужда, както и отговорите, които търсят - максимално ясно, удобно и бързо.

Сайтът е устроен като портал, за да упъти всеки посетител към точното място, където може да открие повече информация, да кандидатства или да получи съдействие за услуги, предоставяни от СО, общински дирекции, предприятия и дружества.

Нашата амбиция е да поддържаме и актуален списък и карта на учебните и детските заведения на територията на района, на неправителствените организации, извършващи различни видове социални услуги, на различните културни институции, както и да даваме гласност на важни граждански инициативи и на новини, от които гражданите на Лозенец се интересуват“, заяви районният кмет.

Константин Павлов приканва жителите да дават идеи, за да се развива сайтът и да бъде полезен.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Петър 20:01, 27 яну 21

Кметът от Да, Бъргария е изключително слаб, направо незабележим.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама