Пускат метрото до Горна баня следващата седмица

11:37, 16 апр 21 / София 25 4456 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На 24 април, следващата събота, пускаме за движение 4-те км на третата метролиния през „Овча купел“. С тях присъединяваме един от големите райони на София към метромрежата, а гражданите, които ще пътуват с метрото, достигат 500 000 на ден. Това съобщи във Facebook кметът Йорданка Фандъкова.

Изградихме цялата третата линия на метрото от 2016 до 2021 г. – за по-малко от 5 години нови 12 км – от „Подуяне“ през „Оборище“ и центъра, през „Красно село“ и „Овча купел“ до Околовръстния път при „Горна Баня“. И сме готови да продължим“, категорична е тя.

Заработи първата пощенска станция в Софийското метро

„Затова очаквам максимално бързо новият парламент и правителство да продължат процедурата по Плана за възстановяване и устойчивост и внасянето му в Европейската комисия, тъй като в него заложихме средства за разширенията на третата линия на метрото – по бул. „Владимир Вазов“ и през „Слатина“. Тези участъци се очакват от хиляди хора и имаме готовност още тази есен да започнем строителството на 3-те км в район „Подуяне“, посочи тя.

През тази и следващата седмица се провеждат и обществените обсъждания за изменения на общия устройствен план за разширенията на метрото от Военната академия „Г. С. Раковски“ през „Гео Милев“ и „Слатина“ до „Цариградско шосе“ и от „Младост 3“ до Симеоновския лифт.

На края на публикацията си Фандъкова отправи поздрав с песен на „Metallica“ – „Nothing Else Matters“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама