След трагичния инцидент: Светофарът пред болница „Св. Иван Рилски“ е незаконен

16:35, 17 сеп 21 / София 25 1942 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

На 14 февруари 16-годишният Людмил почина след токов удар от необезопасена шахта на оживения столичен булевард „Иван Евстатиев Гешов“. Трагичният инцидент предизвика широк обществен отзвук, а прокуратурата започна разследване. Проверката установи, че захранваните от шахтата обекти са незаконни. Два месеца след инцидента незаконните павилиони бяха премахнати.

Още нито една институция не е поела отговорност. Оставка подаде само главният архитект на район „Триадица“ Иван Шишков, но като морален акт, а не като поемащ вина за случая. Оставката на столичния кмет и на главния архитект също бе поискана, но те обясниха, че отговорността им се изчерпва с изнасяне на информация за обектите.

Премахнаха незаконните павилиони пред болница „Св. Иван Рилски“

По случая има развитие. От ДНСК обявиха, че е съставен акт на кмета Йорданка Фандъкова, след приключилата проверка на светофара на кръстовището на бул. „Акад. Иван Гешов“ и ул. „Урвич“ пред УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. Установено е, че строежът е извършен без наличието на строителни книжа.

Проверката потвърждава данните от полученото през юни писмо от главния архитект на Столична община Здравко Здравков. В писмото е посочено, че не са открити одобрени проекти и разрешения за строеж за извършени строителни дейности и ремонти в района в участъка между бул. „България“ и ул. „Св. Георги Софийски“, в това число светофара.

След връчването на акта, светофара трябва да се премахне.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама