Звезди на шампиони „греят“ на „Алея на спортната слава“ 

12:19, 08 юни 22 / София 25 1684 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

„Алея на спортната слава“ бе открита в Нови Искър. По този начин местните хора отдават заслуженото признание на 7 велики шампиони, достигнали до най-високия връх в спорта – световната титла или до общонационално признание. 

Кметът на София Йорданка Фандъкова лично поздрави присъстващите спортни легенди и инициаторите на идеята. „Гордеем се с вашите успехи. Вашият талант увлича и вдъхновява много деца и младежи, а благодарение на спортните успехи нашият град получи признанието Световна столица на спорта, каза в обръщението си тя.

Имената на кои спортисти ще греят“ на алеята?

Проектът Алея на спортната слава на Нови Искър включва седем постамента, върху всеки от които грее по една звезда – символ на високото спортно майсторството на личността, която тя представя. Сред заслужилите са световни шампиони в различни спортове: Кристина Свиленова (карате), Биляна Дудова и Борислав Величков (борба), Румен Димитров и Росен Димитров (самбо), Георги Божилов (гребане) и една футболна легенда – „Стратегът от Мировяне“ Димитър Пенев, извел България до бронзовите медали на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 г.

Нова световна титла - нова звезда

Местните хора и районната администрация начело с кмета Даниела Райчева вярват, че благодарение на следващите спортни таланти Алеята ще се разрасне с нови постаменти и звезди. При всяка нова световна титла ще изгрява и нова звезда, с което ежедневно да напомня на всеки, който мине покрай нея, че живее в славен град, дал своя принос за историята на българския и световния спорт, съобщиха от Столична община. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама