Акушерка е обвинена за смъртта на новородено бебе

15:24, 21 мар 22 25 2301 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Окръжна прокуратура-Търговище поема работата по досъдебно производство във връзка със случай на причинена тежка телесна повреда на новородено в болнично заведение в града, след като бебето е починало.

За случая се разбра в края на февруари. Бебето е родено преждевременно и е било настанено в неонатологията. След като сутрешна смяна го заварва в недобро състояние, му се прави скенер, който показва наличието на тежка черепно-мозъчна травма, припомня Нова телевизия.

Първоначално разследването се ръководи от районната прокуратура, но после е установено че се касае за причиняване на телесна повреда поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на висока опасност.

Акушерка, изпълнявала служебните си задължения, във времето, когато се е случил инцидентът, е привлечена към наказателна отговорност, обявиха от държавното обвинение.

С оглед новата квалификация, делото се възлага на следовател от Окръжния следствен отдел. Назначена е допълнителна комплексна съдебно-медицинска експертиза за установяване механизма на нанесената телесна повреда, довела до смъртта на новороденото.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама