Тригодишно момченце има нужда от помощ за операция

13:10, 08 фев 19 25 1520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младо семейство от Варна се нуждае спешно от помощ, за да продължи 3-годишният им син да живее нормално и да расте пълноценно. Момченцето страда от тежка деформация на гръдния кош. За да се излекува, е нужна операция и поставянето на имплант, чиято цена е непосилна за родителите му.

Стоян, Силвия и трите им дечица живеят скромно, но щастливо, докато лекарите не поставят на 3-годишния Стелиян диагнозата "обущарски гърди". Прогресиращата деформацията на гръдния кош влияе негативно върху белия дроб и най-вече сърцето на момченцето.

"В момента белия дроб е малко по-непритиснат, доколкото самото сърце. Почти е вече под самата деформация, което впоследствие, ако той не бъде опериран в близкия период, в първия стадий на растежа, то ще се увреди. Ще получи сърдечна недостатъчност и тотално увреждане на сърцето", споделя майката Силвия Ронкова пред bTV.

Стели се нуждае от спешна операция, коригиране на положението на сърцето и поставянето на имплант. Интервенцията ще бъде извършена от екип от специалисти в Пирогов.

"Просто сме го хванали отначало и е напълно лечимо, понеже сърцето е здраво, подлежи на операция и може да се коригира", посочва още Силвия.

За целта обаче са нужни средства, с които семейството не разполага. Операцията е изцяло поета от Здравната каса, но не и имплантът, чиято цена достига 20 000 лева. От благотворителни инициативи през последните месеци е осигурена около половината от сумата.

Въпреки трудностите, Стоян и Силвия не падат духом. Вярват, че средствата ще бъдат събрани, операцията ще се случи и Стели ще продължи да расте безгрижно редом до братчетата си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама