Служители на ГДБОП задържаха група за разпространение на наркотици във Варна

10:17, 28 мар 19 25 1435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Група за разпространение на наркотици на територията на Варна е разкрита при операция, проведена на 25 март от служители на ГДБОП, под наблюдението на Специализираната прокуратура. 

Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми девет лица за участие в организирана престъпна група за държане и разпространение на наркотици във Варна.

Те бяха задържани на 25 март при операция на Специализираната прокуратура и ГДБОП. Трима от обвинените, сред които и доставчикът на дрога на едро за групата, бяха задържани на междуселски път край Карнобат по време на сделка с 1,116 кг амфетамини. За наркотика доставчикът е трябвало да получи 29 000 лева, които са иззети при обиски по време на операцията.

Според събраните досега доказателства групата е разпространявала наркотици във Варна от началото на 2018 г. Нейна територия на разпространение е бил и известният в града ромски квартал „Максуда“. Данните сочат, че участниците продавала на черния пазар по килограм амфетамини за две седмици, като е получавала за това около 60 000 лева.

При извършените претърсвания на 39 жилища, офиси и автомобили, ползвани от участници в групата, са намерени и иззети различни количества наркотици – предимно кокаин и амфетамини. Освен за участие в организирана престъпна група, на повечето участници в престъпното сдружение са повдигнати и вторични обвинения за държане на наркотични вещества с цел разпространение (престъпление по чл. 354а от НК).

Специализираната прокуратура ще внесе днес в Специализирания наказателен съд искания за „Задържане под стража“ на шестима от обвинените. На другите трима са наложени мерки за неотклонение „Парична гаранция“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама