Има липса на лекари в Спешна помощ- Варна

13:59, 26 юни 19 25 1422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Липсата на медици в Центъра за спешна медицинска помощ е проблем от години. Лекарите помагат на пациенти от цяла Варненска област, обслужват и част от кметство Обзор, което е към съседната област Бургас.

''Той е хроничен проблем, но все пак успяваме да направим графиците, така че да бъдат попълнени голяма част от екипите'', каза д-р Мая Рашева - директор на Център за спешна медицинска помощ - Варна.

Според д-р Рашева, заплащането не е сред основните причини за липсата на медици в спешната помощ.

''Работата тук е стресова, с голямо физическо натоварване и кариерното развитие не е достатъчно за тези хора, така че те си търсят друга реализация'', допълни тя.

Вакантните бройки в центъра се усещат най-вече през лятото, когато натоварването е по-голямо заради туристите. Не са малко и фалшивите повиквания.

''Най-често се касае за лица в нетрезво състояние... и екипът като отиде на място не намира никой'', каза пред БНТ д-р Рашева.

Центърът за спешна помощ вече разполага с три нови линейки, които са напълно оборудвани с медицинска апаратура. Очаква се да пристигнат още 19. С тях автопаркът на Спешния център ще бъде напълно обновен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама