Търсят изчезнало дете в морето край Варна

19:20, 13 авг 19 25 4763 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бурното море погълна 14-годишно момиче на централния плаж във Варна, съобщи Varna24.com и БГНЕС. Детето е било на плаж с група приятели, но тинейджърите влезли при червен флаг в бурното море при 4 бала вълнение.

Спасителите са успели да спасят едно от момчетата от групата, но момичето е потънало преди около два часа и към момента продължава издирването му, разказаха очевидците.

От полицията потвърдиха за инцидент на централния плаж, но към момента няма информация за фатален изход. Шефът на Градска болница, д-р Иван Иванов, обясни, че морето днес е жестоко, вълнението е огромно, но въпреки това не се спазват забраните на червения флаг и масово деца и възрастни влизат в морето.

"От "Златни пясъци" до "Аспарухво" днес вълнението е огромно. Изпратихме две линейки в подкрепление към курортите, 4 младежи спасявахме днес и на Южен плаж, Слава Богу там всичко приключи благополучно", коментира още д-р Иванов. В момента полицаи са на плажа, очаква се всеки момент да пристигне и майката на момичето, изчезнало сред вълните. Потърсено е съдействието и на водолази, все още не е ясно дали ще се включат в издирването.

Морето е с 4 бала вълнение и флагът е червен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама