Големите партии изчакват с кандидатите си за кмет на Варна, за Бургас се борят петима

14:30, 03 сеп 19 25 3008 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Големите политически партии все още изчакват да обявят кандидатите си за кмет на Варна. Досега само обичайните имена са в оборот в морската столица, предава БНР.

Костадин Костадинов от партия "Възраждане". Неделчо Михайлов - бивш кмет на район "Владислав Варненчик" и основател на партия "Нашият град", обяви, че ще се кандидатира отново за районен кмет. Димитър Карлов от НФСБ има множество номинации, но заяви, че все още обмисля.

На 11 септември БСП ще обяви кандидата си. Според местни леви активисти сигурно "Позитано" 20 ще определи кандидата, въпреки множеството номинации за Борислав Гуцанов.

99,9% от хората във Варна очакват изборът на ГЕРБ за кметската надпревара да е настоящият Иван Портних. Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки заяви, че той няма да се кандидатира за кмет на морската столица и партията му няма да издига друг кандидат.

Петима пък са кандидатите за кмет на Бургас досега. Всички те посочват като основен приоритет за развитието на града повишаването на жизнения стандарт и икономиката.

За четвърти мандат се кандидатира настоящият кмет от ГЕРБ Димитър Николов. Депутатът Николай Тишев е номинацията на БСП за бургаски градоначалник.

Другите кандидати са общинският съветник и областен лидер на Движение "България на гражданите" Живко Табаков, Владимир Павлов, издигнат от ПП "Възраждане", и адвокатът Георги Сталев, който е номиниран от "АБВ".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама