Привърженик на Путин влиза в кметската надпревара за Варна

18:10, 18 сеп 19 25 2197 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Собственикът на „Ретро музея“ във Варна Цветан Атанасов обяви днес кандидатурата си за кмет на морската столица.

Тя е издигната от партия „Български социалдемократи“ с председател Георги Анастасов. Самите представители на партията определиха кандидатурата му като изненадваща, а той себе си като върл привърженик на политиката и личността на руския президент.

Именно восъчната фигура на Владимир Путин беше и „специален гост“ на представянето на Атанасов като кандидат за кметския пост в града. Той асоциира присъствието му с руските туристи, които през последните години по думите му са си тръгнали от Варна и от това страда туризмът и икономиката на града. 

Цветан Атанасов е родом от Варна, с висше икономическо образование. В града е популярен като създател и собственик на емблематичния „Ретро музей“. За себе си казва, че е привърженик на контрола и твърдата ръка, противник на корупцията, която е превзела общинската администрация и се определя като „човек на действието“.

Като основни проблеми на града Атанасов определи именно спада на туристите, особено руските, смъртта на малкия и средния бизнес, липсата на инвеститори, корупцията, тромавата и многобройна администрация.  Развитието на спорта и липсата на реализация на младите хора в морската столица са другите „болки“ на атрактивния кандидат за кмет.

Дигитализацията на общинската администрация е една от свежите идеи, заложена в програмата му за управление.  

„Няма тротоари, няма паркинги, няма млади хора, няма един нов завод, харчат се безобразно големи суми за инфраструктура, която не се поддържа и контролира“, бяха думите на Атанасов по отношение на състоянието на Варна. 

Според него именно фактът, че не е политик, ще накара варненци да го припознаят като човека от народа, който иска да промени града към по-добро. 

„Кампанията ни ще бъде сред хората, откровена, пряма и в разговори“, обеща той. 

По думите му ще има и листа за общински съветници, в която ще намерят място варненци извън политиката, допринесли много за развитието на града. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама