Самолет се разхерметезира и падна в морето по време на учението във Варна

13:25, 19 сеп 19 / Общество 25 1260 Topnovini
1

Учение за търсене и спасяване при авиационни произшествия се проведе във Варна. На него участие взе вътрешният министър Младен Маринов. Той е бил запознат предварително със сценария и идеята на това учение, чиято цел е да се покаже на практика и терен как институциите ще реагират помежду си при възникване на подобни произшествия.

Тази година се разигра ситуация, при която част от разхерметезиралият се във въздуха самолет пада във водата, а другата част падна на сушата, а учението се проведе на плажа във варненския кв. „Аспарухово“.

Според министъра в такива кризисни ситуации е много важно участващите институции да работят синхронизирано, особено при авиокатастрофи, когато от съществено значение е разследващите да разберат каква е причината за инцидента.

„Имаме разработени планове, но когато се разиграе такъв сценарий на терен става ясно къде и какви са съответните пропуски“, каза Младен Маринов, цитиран от DarikNews.bg.

Той добави, че в една реална ситуация напрежението е огромно, но такъв вид обучения се стараят да пресъздадат на максимална степен ситуацията.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани