Оставиха в ареста директора на „Местни данъци и такси" в Тутракан

11:13, 03 окт 19 / Крими 25 1019 Topnovini
1

Директорът на дирекция „Местни данъци и такси“ в община Тутракан Алекси Б., който беше задържан с подкуп от 255 лева на работното си място, от днес е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като състав на Силистренския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура в града. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Като длъжностно лице той поискал парите от 40-годишния Севгинай А., за да бъде занижена оценката на луксозния му автомобил с цел заплащане на по-малък данък. Гражданинът, който е предложил и дал подкупа от 255 лева, също е обвиняем.

С решение на съда му е определена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ от 5000 лева. В съдебната зала 40-годишният обвиняем се призна за виновен и изрази съжаление за действията си.

Повдигнаха обвинения на двамата задържани за подкуп в Тутракан

Задържането на директора от община Тутракан като получател на подкупа и на гражданина, който го е дал, е станало след продължила близо шест месеца сериозна оперативна работа на ОД на МВР под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра.

Определенията на Силистренския окръжен съд, с които са взети мерките за неотклонение на двамата обвиняеми, подлежат на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани