Варна гласува (Обновена)

22:31, 27 окт 19 25 2678 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Емил Радев гласува.
Иван Портних гласува.

Изборният ден във Варна приключи при избирателна активност от 37.37%, съобщи БНР. Към 17.30 часа избирателната активност в община Варна е 30,41 на сто или 86 700 души.

Право на глас имаха 283 442 души. Във Варна избираха между 11 кандидати за кмет. Претендентите за 51-местния общински съвет бяха около 900. Освен за кмет на общината и съветници, варненци гласуваха и за кмет на района измежду 45 кандидати. 

„Галъп“: По-висока активност в София и Благоевград, по-ниска в Пловдив, Бургас, Кърджали и Варна

Ето какво заявиха някои от кандидатите за кмет на общината, след като упражниха правото си на глас: 

„Гласувах родният ми град Варна да продължи успешното си развитие, да продължи да е най-доброто място за живеене. Гласувах да дадем възможност на успешния екип да продължи да надгражда постигнатото във Варна през последните години.”

Това заяви евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев, който гласува на местните избори в морската столица и упражни своя вот в Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров”.

„Моят глас е в подкрепа Варна да бъде успешен бизнес модел, да има още по-добра инфраструктура, да се утвърждава като голям образователен център и като визитна картичка на България в цяла Европа и в целия свят”, категоричен бе пред медиите Емил Радев.

Правото си на глас упражни и Иван Портних.

„Гласувах за развитието на Варна!”, заяви Иван Портних, след като упражни своя вот на местните избори. „Днес върнахме часовниците с един час, но нека не връщаме Варна години назад! Нека продължим да работим все така упорито за нашия град - с нови проекти и добри идеи за децата, за младите хора, за всеки варненец. Затова е важно всеки да гласува, независимо от социологии и слухове”, категоричен бе досегашният кмет и кандидат на ГЕРБ за нов управленски мандат.

По думите му варненци винаги са били активни хора, с лично мнение и гражданска позиция. „Вярвам, че и днес ще докажат, че могат да решават сами съдбата на своя град за следващите 4 години. Гласувайте!”, призова Иван Портних.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама