Здравословен проблем е най-вероятната причина за смъртта на матроса във Варна

08:55, 07 ное 19 25 1819 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Смъртта на матрос Спас Пенчев вероятно е настъпила в резултат на внезапно възникнал здравословен проблем, съобщиха от  Военното министерство. 

В барокамерата заедно с матрос Спас Пенчев са се намирали общо четирима души. Останалите трима матроси са в добро състояние. Именно те са сигнализирали за наличието на проблем. Присъстващият наблюдаващ лекар незабавно е оказал помощ на военнослужещия.

Военен почина в барокамерата на Военноморска болница във Варна

Причините за трагичния инцидент ще бъдат окончателно изяснени и потвърдени след приключването на досъдебното производство.

Барокамерата във Варна е сертифицирана и за медицински изследвания, и за провеждането на тренировки на водолази от флота. По времето на такава имитация на спускане е починал матросът.

36-годишният матрос от Военноморските сили почина при извършване на медицински прегледи с имитационни водолазни спускания в барокамера. Инцидентът се е случил при извършване на годишни медицински прегледи на водолазния състав от Военноморските сили с имитационни водолазни спускания в барокамера. Матросът е  бил на служба в Българската армия е от 2014 г., семеен с едно дете.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама