„Българската Коледа“ се грижи да имаме модерни и добре оборудвани детски болници

10:30, 18 дек 19 / Коментари 25 1246 Василена Йорданова

Университетската многопрофилна болница „Св. Марина“ във Варна получи нов анестезиологичен апарат със съвместим пациентен монитор от инициативата „Българската Коледа“. За да ни разкаже как новото оборудване ще подпомогне работата на лекарите и с какво ще допринесе за по-доброто диагностициране и лечение на пациентите ТОПНОВИНИ разговаря с ръководителя на Първата детска клиника в лечебното заведение - проф. д-р Виолета Йотова.

„Българската Коледа“: Спасен детски живот е дар за цялата страна

Тя обясни, че почти всички модерни апарати за детска реанимация и грижи за тежко болни деца в болницата са придобити от инициативата „Българската Коледа“. По думите ѝ новата апаратура е полезна на всяка крачка от лечението на децата.

„Нашата реанимация съществува като такава от 2010 г. Преди това модерно оборудваните   структури за поддържане на живота в страната бяха много малко на брой в страната. В последните 16 години, откакто „Българската Коледа“ се грижи за болниците, имаме модерни и добре оборудвани детски отделения“, разказа проф. д-р Йотова.

Тя обясни, че всяка година през педиатрията преминават повече от 700 деца, а най-тежките случаи, за които тази апаратура е от съществено значение, са около 300.

„Българската Коледа“ не прави ненужни подаръци, а надгражда това, с което българските лечебни заведения вече разполагат, за да могат те да отговарят на съвременните медицински изисквания. Нито една стотинка от дарените средства не отива напразно, а стига до българските деца“, отбеляза проф. д-р Йотова.

„Българската Коледа“ има за цел да насърчава дарителството и да подпомага лечението на деца. Можете да се включите в инициативата като дарите 1 лв. с SMS на кратък номер 1117 или с обаждане на 0900 1117.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 219 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.